Kukta Főzési Idő Táblázat

Húsok és baromfi

ÉtelFőzési idő (perc)
Csirkemell (egész)8-10
Csirkecomb10-12
Marhahús (kockázott)25-30
Marhahús (nagy darab)35-45
Sertéshús (kockázott)20-25
Sertéssült (egész)40-50
Pulykamell12-15
Nyúl20-25

Halak és tenger gyümölcsei

ÉtelFőzési idő (perc)
Fehér húsú halak5-7
Lazac6-8
Rák, garnéla2-3
Polip15-20

Zöldségek

ÉtelFőzési idő (perc)
Burgonya (egész)10-15
Burgonya (kockázott)5-7
Sárgarépa (egész)10-12
Sárgarépa (szeletelt)3-5
Cékla (egész)20-25
Cukkini2-3
Kelkáposzta3-5
Brokkoli2-4
Karfiol2-4

Hüvelyesek és gabonák

ÉtelFőzési idő (perc)
Lencse8-12
Sárgaborsó15-20
Csicseriborsó35-40
Fehérbab30-35
Barna rizs20-25
Fehér rizs5-8
Quinoa1-3

Levesek és egytálételek

ÉtelFőzési idő (perc)
Marhahúsleves40-50
Bableves30-40
Gulyásleves35-45
Csirkeragu12-15
Halászlé7-10

Fontos tudnivalók:

A főzési idők kuktában számítottak, és az idő a nyomás elérése után indul.
Áztatott hüvelyesek esetén a főzési idő csökken.
A darabolt alapanyagok gyorsabban főnek.
Gyors nyomáscsökkentésnél (hideg vizes hűtés) rövidebb lehet az idő, míg lassú nyomáscsökkentésnél (magától hűl le) hosszabb lehet.